miércoles, 17 de agosto de 2011

Capítol 13


Un nen petit de cabells foscos entrà corrents a la sala. Més tard van aparèixer dos homes. Un d’ells no era gaire alt, i portava un bigoti que tapava gran part del seu rostre, acompanyat d’unes celles molt gruixudes. L’altre era de constitució molt més prima i de pell lleugerament pàl•lida, amb una mirada d’allò més misteriosa. Aquest últim portava de la mà al seu fill d’ aproximadament sis anys, amb uns ulls verds com els del seu pare.

-Vés a jugar amb l’Òscar una estona, Lander.- Li va dir al nen mentre li acariciava els cabells.

Ell afirmà amb el cap i va anar corrents cap al circuit de joguina, on ja hi era l’altre nen. Aquest es veia molt més petit i entremaliat.

-Aquell d’allà sóc jo, i l’home del bigoti és el meu pare...- Va dir l’Òscar amb veu baixa, sense creure el que veia.

La Nora observà el panorama fascinada. Es trobaven a dins d’un flashback, un moment del passat que el Lander tenia gravat a la seva ment i volia que els dos joves veiessin.

El pare de l’Òscar, anomenat Albert, va seure a una de les cadires que hi havia, tot barrejant una baralla de cartes de pòquer.

-Et fa una partideta, Pau?- Li preguntà al seu amic.

-Home, això ni es pregunta- Va respondre ell mentre ocupava l’altre cadira.

L’Albert remenà la seva butxaca i va obrir la cartera. Posà un bitllet de cinquanta i un altre de vint sobre la taula.

-M’hi jugo setanta- Va dir amb seguretat.

El Pau es mirà els diners amb indiferència. Va obrir un petit calaix que hi havia a la taula, i va treure una carta molt vella i desgastada. Era el rei de piques.

L’Albert frunzí les celles. El Pau, al veure-li la cara, va decidir donar-li una explicació.

-És la carta més valuosa de la meva baralla- Explicava el Pau.- La va aconseguir el meu pare en una aposta fa molts anys. I sé que no la perdré, estic més que segur. Per això me la jugo.

I després d’aquelles paraules, la partida va començar. Mentrestant, els dos nens també feien les seves apostes.

-Fem una carrera de vint voltes. Qui guanyi s’emportarà el Ferrari vermell- Va dir el Lander.

-D’acord! M’agafo el tot terreny!- Exclamà el petit Òscar tot content.

-Doncs per mi el descapotable. No creguis que em guanyaràs!- Digué el Lander tot alçant un cotxet blau que tenia a les mans.

I un cop es posaren a jugar, ningú va dir una sola paraula més.

-De petit m’encantaven els cotxes- Murmurà l’Òscar mentre es veia a ell mateix jugant amb el tot terreny.
-Se’t veu molt feliç- Li va dir la Nora.- No sabia que en aquell temps el Lander i tu fóssiu amics.

-Sí, ho érem. El que passa és que després les coses van canviar...- Lamentà ell desviant la mirada.

L’Òscar tenia tota la raó. I encara que no recordés ben bé què va succeir, aviat aquell flashback en el que es trobava li donaria la resposta.

El noi s’apropà una mica més per mirar a través dels prestatges. Amb tanta mala sort, que va ensopegar contra la Nora i li trepitjà el peu.

-Vigila per un camines, Òscar!- Es queixà ella.

-Ho sento, no t’havia vist!- Va disculpar-se ell.

El petit Lander olorava alguna cosa. S’apropà lentament al prestatge, amb el cotxe de carreres a la mà.

-Merda...-  Va murmurar la Nora. L’Òscar li tapà la boca amb la mà perquè no parlés.

El nen va passar a l’altre banda. Descobrí als dos joves amagats.

-Hola- Va dir amb tota tranquil•litat.- Voleu fer una carrera amb nosaltres?

-N-no no, gràcies- Refusà la Nora el més amablement possible.

-Apa, vés a jugar amb el teu amic, que sinó et guanyarà- Va dir l’Òscar amb tal de que el Lander marxés.
El nen se’ls mirà amb sospita i tornà amb el petit Òscar. Afortunadament, l’Albert i el Pau estaven tan concentrats amb la seva partida, que no es van assabentar de res. Una partida, que no acabà gens bé.

El Pau va caure a terra de genolls, amb la mirada perduda. El seu fill va córrer fins a ell.

-Què et passa, pare?- Li preguntà mentre li acaronava la cara dolçament. Ell no va reaccionar, ni tan sols el va mirar.

-No li passa res, Lander. No veus que s’està fent el ruc?- Va dir l’Albert amb mitja rialla.- Mira, ara li farem pessigolles i ja veuràs què ràpid s’aixeca.

Però allò no era cert. El Pau no estava de broma, i ningú es va adonar fins que ell s’aixecà de cop i començà a cridar desesperadament.

-HE PERDUT EL QUE EM DONAVA LA VIDA!- Deia mentre s’estirava els cabells amb ràbia.

Respirava a tota velocitat, com si no quedés més oxigen a la terra. De la seva butxaca va treure una petita navalla, que clavà amb força contra la paret i desplaça cap a avall, fent esquerdes sense parar.

-Destrossaré aquesta sala, destruiré les parets que han presenciat el meu dolor, eliminaré qualsevol cosa que reflecteixi aquest moment...DESCUARTITZARÉ LA MEVA PERSONA!- Cridava aixecant-se la camisa i fent-se talls amb la navalla.

Als seus ulls es reflectia aquella histèria que poc a poc destrossava el seu interior. Els nens ploraven, l’Albert estava glaçat, mirant-se’l sense saber com reaccionar.

Una espècie de boira va cobrir l’ambient. La Nora abraçà a l’Òscar amb por, doncs tant ella com el noi estaven molt esgarrifats.

Aparegué una última imatge. Es veia un passadís molt llarg i silenciós, on només hi havia una porta. Al obrir-se, es mostrà el seu interior. Es veia al Pau lligat amb una camisa de força, que el bloquejava i l’impedia la mobilitat. Tenia la cara desgastada i el cos ple de ferides, origen dels seus constants intents d’alliberar-se d’aquella pressió. Uns intents, que no s’acabaven mai.

-Què faríeu vosaltres si us passés el mateix?- Preguntà la veu actual i absent del Lander.

Els dos joves, encara abraçats, alçaren el cap.

-Trobeu la carta, i tot això s’acabarà- Va dir ell.

L’Òscar mirà a la Nora. Si trobaven la carta, el Lander estaria en paus amb ells i permetria que es veiessin a la realitat. Aquella era la clau dels fets: el rei de piques.


Licencia Creative Commons
la meva imaginació... por llibres-perosanz se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 España.
Basada en una obra en www.llibres-perosanz.blogspot.com.
Permisos que vayan más allá de lo cubierto por esta licencia pueden encontrarse en http://www.llibres-perosanz.blogspot.com.


1 comentario:

  1. cris! es important, se com pujar el capitol. sento no parlarte desde el face pero em van denunciarr i no puc escriure ress!:( se que et passa a mi tambe em passava amb la meva novel·la, ves a configuración i cap a baix i posa seleccionar editor de entradas i posa editor anterior es una miqueta diferent pero funciona!:)

    ResponderEliminar