martes, 23 de agosto de 2011

Capítol 19


Aquella veu que havien sentit era la de l’Albert. Va decidir construir el passadís tot just ingressaren al Pau, farà cosa de dotze anys. Considerava que aquell seria el lloc més adequat per amagar la carta, un lloc al qual no s’arriba fàcilment i que només hi podia accedir una persona: el Lander.

Tot el que actualment era el passadís, abans era la planta més baixa de tot el centre, on habitaven les persones amb problemes mentals extremadament greus, i que per això ningú les visitava mai. L’Albert va saber tractar amb ells en el seu moment, i ara s’havien convertit en els guardians de la zona. L’únic problema és que les dues noies no tenien ni idea de res.

-Mare meva...això no s’acaba mai, o què?- Replicava la Ivet.

-Au, no remuguis més, que no portem ni dues passes. La veu de l’Albert ens ha dit que només podria passar la persona adequada, i nosaltres ho som...així que cap problema- Va respondre la Nora amb seguretat.
Però no, no ho eren. I els guardians del passadís no van trigar gaire en aparèixer per deixar-ho ben clar.

Petits grups de gent començaren a sortir des racons. Tots ells adults, encara que alguns més joves que d’altres, corrents d’un costat a l’altre i rient amb malícia. Un home de trenta anys va ser el primer en veure a les dues amigues. Prim com un fideu, amb un rostre ple de cicatrius que espantava a qualsevol que el mirés.

-Intruses, intruses! Fem-les fora tal i com van fer amb els altres!- Cridà amb una pistola a les mans.

La Nora i la Ivet es van esgarrifar. La multitud s’aprovava lentament a elles.

-No dispari, sisplau! No som intruses, de debò!- Suplicava la Ivet tapant-se els ulls amb les mans.

Una senyora amb cara de pocs amics va començar a riure.

-Us creieu molt llestes, oi? –Preguntà irònicament.- L’única persona que el necessita és el Lander, així que no preteneu que em refiï de dues pàmfiles com vosaltres.

La Nora es va enrabiar, i molt. S’apropà a ella, desafiant-la.

-Miri senyora, vostè no té ni la més mínima idea del que he estat passant tot aquest temps, així que...

-Tanca la boca, xata, a mi no em vinguis amb històries- L’interrompí ella.- La carta pertany únicament al fill del Pau, i la nostra funció és protegir-la fins que ell arribi.

-Sí, però el cas és que el Lander no té el valor suficient per anar a buscar-la, i per això es dedica a enviar a segones persones...- Va intervenir la Ivet.

Silenci sepulcral. Els guardians del passadís es miraren entre ells, desconcertats. La noia s’adonà de que havia caigut de peus a la galleda.

No és que la Ivet hagués dit una mentida, però allò no era exactament el que succeïa. El Lander odiava amb totes les seves forces a l’Òscar, i per això volia impedir que es trobés amb la Nora a la realitat, independentment de que ell la desitgés.

-Mireu, us ho diré d’una forma que ho pugueu entendre- va dir la Nora tractant de buscar les paraules adequades.-  El Lander és amic nostre i per motius personals ens ha enviat a nosaltres a buscar el rei de piques. Això és tot.

Però de sobte, algú la va agafar fortament pels braços, impedint-li la mobilitat. Intentà emportar-se-la.

-Ei, i aquest qui punyetes és?!- Va preguntar la senyora amb el seu típic mal caràcter.

El desconegut va riure exageradament. Era molt alt, però tot ell es veia bastant feble i esquifit. Vestia de negre, amb el rostre cobert com els lladres.

-Sóc el nou pacient del psiquiàtric, no s’ha assabentat? Vinc per no sé quina història d’un tal rei de piques. M’han dit que m’haig d’emportar a aquesta noia- Informà ell retenint-la encara més.

La senyora se’l va mirar amb aprovació.

-Ah, sí, sí, que marxi. I emportat a l’altre també. Millor per nosaltres- Va dir quedant-se tan ample.- Apa nois, cap a les habitacions, avui ens estalviem feina!

Tots van començar a cridar esbojarradament, mentre obrien les portes dels cantons del passadís i entraven a dins.

La Nora intentà alliberar-se d’aquell home, però la por i els nervis li treien les forces. Agafà també a la Ivet pel braç, disposat a dir alguna cosa.

Segur que no us penedireu de que hagi aparegut per aquí...- Va xiuxiuejar misteriosament.

I acte seguit, es deixà veure.


Licencia Creative Commons
la meva imaginació... por llibres-perosanz se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 España.
Basada en una obra en www.llibres-perosanz.blogspot.com.
Permisos que vayan más allá de lo cubierto por esta licencia pueden encontrarse en http://www.llibres-perosanz.blogspot.com.


No hay comentarios:

Publicar un comentario